Pomerančové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 5 PL horké vody, 5 PL oleje. Krém: 750 g tvarohu ve vaničce, 250 ml smetany ke šlehání, 350 ml pomerančové šťávy (potřebujeme na to asi 1 kg pomerančů), šťáva z 1 citrónu, 40 g práškové želatiny Dr. Oetker (tedy 2 balíčky), 250 g cukru moučka. Dále: 1 čiré dortové želé Dr. Oetker, 1 mandarinkový kompot na zdobení.
Postup přípravy
Piškot: 4 vejce, 20 dkg cukru moučka, 20 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 5 lžic horké vody, 5 lžic oleje. Sníh vmíchat nakonec.
Krém: vymačkáme z pomerančů 350 ml šťávy, nasypeme do ní 2 želatiny (40 gr) a necháme půl hodiny bobtnat. Zatím si ušleháme 1 šlehačku a v jiné nádobce vyšleháme 3 tvarohy ve vaničce s 25 dkg cukru moučka a šťávou z 1 citrónu. Pomerančovou želatinu rozpustíme zahřátím a vlažnou vmícháme do tvarohu. Nakonec vmícháme šlehačku. Krém je dost řídký, ale po pár minutách začne tuhnout. Já ho nalila na piškot asi 1 nebo 2 minutky po udělání.
Stejné množství stejného krému, jen nalité do dortové formy. Jako korpus je 17 dkg celozrnných Be Be sušenek, rozdrcených a smíchaných s 5 dkg másla a 1 lžící vody. Natlačit na dno formy a nechat 1 hodinu ztuhnout, pak teprve nalít krém a dozdobit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé